ده ماده غذایی شگفت انگیز برای کنترل و درمان دیابت

ده ماده غذایی شگفت انگیز برای کنترل و درمان دیابت
2 ۱,۱۸۵

پیاز کاهش دهنده قند خون و کنترل کننده دیابت

برای کنترل و درمان دیابت مواد غذایی زیادی وجود دارد که از جمله آن می توان پیاز نام برد. پیاز مانند سیر، از خانواده ALLIUM هستند و هر دو سرشار از ترکیبات سولفور قوی هستند که باعث بوی تند و همچنین باعث افزایش سلامتی می‌شود.
پیاز سرشار از کروم می‌باشد.
یک ماده معدنی که به سلول ها در واکنش به انسولین، به همراه ویتامین C، فلاونوئید یا مواد شیمیایی گیاهی و کوئرستین کمک می‌کند.
اثر کاهش‌ دهنده قند خون در آزمایشات مشخص شده است که خوردن زیاد پیاز باعث کاهش میزان گلوکز می‌شود.
دلایل آزمایشگاهی و بالینی نشان می‌دهد که آلیل پروپیل دی‌ سولفید، مسئول کاهش قند خون بوسیله افزایش انسولین موجود در خون می‌باشد.
آلیل پروپیل دی سولفید ، مسئول کاهش قند خون بوسیله افزایش انسولین موجود در خون می‌باشد.
آلیل پروپیل دی‌ سولفید این کار را در تضاد با انسولین انجام می‌دهد به این صورت که یک دی‌ سولفید، جاهایی از کبد را اشغال می‌کند که انسولین در آن قسمت ها غیرفعال است.
این باعث می‌شود که مقدار انسولین افزایش یابد و گلوکز را به داخل سلول هایی هدایت کند که باعث کاهش قند خون می‌شوند.
مطالعاتی که بر روی افراد دیابتی انجام شده است نشان داده که کروم باعث کاهش میزان رسوب گلوکز خون، کاهش میزان انسولین و کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید می‌شود، در حالی که باعث افزایش میزان کلسترول نوع HDL (کلسترول خوب) می‌شود.

تاریخچه درمانی پیاز

برای منشاء پیازها اصولا از آسیا و خاورمیانه است که گسترش پیدا کرده‌اند.
پیاز در طول زمان نه‌ تنها در آشپزی بلکه خاصیت های درمانی آن مورد توجه قرار گرفته است. در اوایل قرن ششم به‌ عنوان دارو در هند استفاده می‌شد. هندی ها در استفاده پیاز شهرت داشتند.
در یونان باستان آن را مخلفات اضافی مخلوط می‌کردند چون مردم آن را خیلی تند و تیز نمی‌دانستند،
با این حال، بخاطر بوی بد آن، پیاز در میان مردمان فقیر در سراسر دنیا که می‌توانستند به‌ راحتی از این گیاه ارزان برای خوش‌ طعم کردن غذاهای شان استفاده کنند شهرت یافت.

پیازها بعنوان یک گیاه بی‌قید و شرط در ترکیبات مواد غذایی بسیاری از کشورهای اروپایی در دوره قرون وسطی مورد استفاده قرار می‌گرفت و بعدها بعنوان یک صبحانه سالم و کلاسیک استفاده می‌شد. کریستف کلمب پیاز را به هند غربی آورد. پرورش آنها در سرتاسر نیمکره غربی گسترش یافت.
امروزه چین، هند، ایالت متحده آمریکا، روسیه و اسپانیا از تولیدکنندگان برتر پیاز هستند.

ویژگی های پیاز برای کنترل و درمان دیابت

پیاز ممکن است اشک چشم شما را بیرون آورد، و بوی بدی به نفس شما بدهد اما اشتهای شما را باز می‌کند. پیاز که اسم علمی آن ALLIUMSPA است.
به رنگ قهوه‌ای کم‌رنگ، سفید و قرمز با یک گل پیاز و پوستی به ضخامت یک کاغذ دیده می‌شود.
مزه تندی دارد و در همه مناطق دنیا در غذای خود از آن استفاده می‌کنند. همچنین پیازها در سایز، رنگ و مزه بسته به نوعشان با هم متفاوتند.
کلمه پیاز (Onion) از حرف لاتین unio به معنی تک یا منحصر می‌آید، چون گیاه پیاز فقط یک گل دارد. همچنین نام آن (union) به معنی متحد را نشان می‌دهد، که بیانگر لایه‌های پیاز است که به دور یک مرکز قرار دارند.
خوشبختانه پیاز زرد در همه فصول سال در دسترس هستند ولی نوع شیرین آن محدود به بعضی از فصل‌هاست و فقط در آن فصلها در دسترس‌اند.

 

کنترل و درمان دیابت

 

دارچین و بیماران دیابتی

تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت می‌توانند با افزودن کمی دارچین به رژیم‌ غذایی خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند.
برای کنترل و درمان دیابت مواد غذایی زیادی وجود دارد که از جمله آن می توان دارچین نام برد.در این مطالعه بیماران دیابتی که به مدت 40 روز، روزانه یک گرم دارچین به رژیم‌ غذایی معمول خود افزودند.
میزان قند خون، کلسترول و چربی‌های خونشان تا 30 درصد کاهش یافت و کاهش میزان کلسترول، قند و چربی خون در بیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.
وقتی بدن حساسیت خود را نسبت به هورمون انسولین از دست می‌دهد، دیابت نوع دوم بروز می‌کند.
انسولین قند را از خون به سلول‌های بدن منتقل می‌کند تا به‌ عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد|
.بنابراین وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد، مقدار قند یا گلوکز در خون بالا می‌رود و منجر به خستگی و تاری دید می‌شود.
افزایش قند خون در درازمدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد.
افزودن مقدار کمی دارچین به چای، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به‌ راحتی می توان چای دارچینی نیز تهیه کرد.
دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگیری می‌کند.
دارچین حاوی برخی مواد است که مصرف زیاد آن می‌تواند سمی باشد بنابراین در مصرف این ماده غذایی باید دقت کرد.

بررسی مطالعات در مورد خواص دارچین برای بیماران دیابتی

در این مطالعه 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم روزانه 1، 3 یا 6 گرم دارچین یا معادل آن آرد گندم ( به‌ عنوان دارونما ) مصرف کردند.
آرد گندم و دارچین به شکل کپسول استفاده می‌شد.
میزان گلوکز، چربی و کلسترول تمام بیمارانی که دارچین مصرف کردند تا 30 درصد کاهش یافت، اما هیچگونه تغییری در کسانی که دارونما دریافت کردند مشاهده نشد.
دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول‌ها را بهبود می‌بخشد.
دارچین تقریباً هیچ کالری ندارد، به همین خاطر دیابتی‌ ها بدون خطر چاق شدن می‌توانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند.
هر گرم دارچین کمتر از 3 کالری دارد که بسیار اندک است.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که دارچین ظاهرا به سلول‌های چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک می‌کند.
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر می‌کند.

اسفرزه یا بارهنگ تخم‌ مرغی و کنترل دیابت

اسفرزه یا پسیلیوم به‌ عنوان مسهل غنی از فیبر و لیزاب یا موسیلاژ است. آنچه در این تحقیق از آن استفاده گردیده است.
فیبری محلول است که از پوسته بذر اسفرزه به دست می‌آید.
در مورد اثرات فیبرها در کاهش قند خون نتایج هنوز بحث‌برانگیز بوده، به‌طور کامل مطالعه نشده و اثرات دقیق و مناسب آن نیز نشان داده نشده‌اند.
در این تحقیق اثرات کاهش‌ دهندگی قند خون اسفرزه 5 گرم، 2 بار در روز و نیم ساعت قبل از صبحانه و شام به‌ عنوان درمان کمکی دیابت به صورت یک مطالعه تصادفی دوسو بی‌خبر بین دارو و دارونما در بیماران دیابتی نوع دوم بررسی گردید.
49 بیمار دیابتی که در درمانگاه دیابت تحت‌ درمان دیابت بودند و همچنین توصیه‌های رژیم‌غذایی را دریافت کرده بودند در یک دوره 8 هفته‌ای تحت درمان قرار گرفتند.
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که اضافه کردن پسیلیوم به رژیم استاندارد افراد دیابتی بی‌خطر است.
هم‌چنین به خوبی تحمل می‌شود و به‌ عنوان یک رژیم در بهبود متابولیسم بیماران دیابتی نوع II و بیماران دارای چربی خون بالا مفید است.

کنترل و درمان دیابت

 

سبزیجات و کاهش قند خون

برای کنترل و درمان دیابت مواد غذایی زیادی وجود دارد که از جمله آن می توان سبزیجات نام برد.
در تحقیقی که اخیراً توسط بخش سلامت و بهداشت عمومی دانشگاه نیواورلند انجام پذیرفت
به این واقعیت دست یافتند که خوردن سبزیجات سبب پیشگیری و کاهش میزان ریسک ابتلاء به دیابت نوع دوم در زنان می‌گردد.
گرچه این تحقیق صرفاً در مورد زنان بوده است اما به مردان نیز توصیه می‌گردد به خوردن سبزیجات و میوه ادامه دهند.
در واقع با هر وعده مصرف سبزیجات، به میزان 9% ریسک ابتلاء به دیابت در این افراد کاهش می‌یابد.
شاید علت آن به دلیل پایین بودن میزان کالری و چربی و میزان بالای آنتی‌اکسیدان، فیبر، ویتامین‌ها و مینرال‌ ها باشد.
پس توصیه می‌گردد که حتماً در غذای روزانه خود از وعده‌های سبزیجات و میوه استفاده نمایید.
گرچه بهتر است که از میوه و سبزیجات فصل استفاده کنید اما حتی اگر در دسترس شما نبود از نوع فریز شده یا کنسرو شده هم می‌توانید مصرف کنید. چرا که خوردن آنها در روز بسیار مهم و مفید برای کنترل و درمان دیابت است.

چای‌ سبز

محققان بار دیگر بر سودمندی مصرف چای سبز در پیشگیری و کنترل و درمان دیابت تاکید کردند.
محققان در بررسی‌های جدید دریافتند، چای سبز حاوی ماده‌ای است که از مرگ سلول‌ها در واکنش با مواد زیانبار جلوگیری می‌کند.
این بررسی نشان می‌دهد، استفاده از این ماده، احتمال ابتلا به دیابت نوع یک را در موش‌های آزمایشگاهی به یک سوم کاهش می‌دهد.

حبوبات و دیابت

در طی یک پژوهش مشخص شده است که حبوبات زیر برای افرادی که مبتلا به فشارخون و یا کنترل و درمان دیابت هستند مفید می‌باشد.
هر 100 گرم لوبیا قرمز پخته 266 کالری انرژی، 22 گرم پروتئین، 38 گرم نشاسته 44 گرم کربوهیدرات، 23 گرم فیبر و دارای ویتامین B5، B3، آهن و اسید فولیک را دارا است و اسید فولیک برای زنان باردار و افراد کم‌خون موثر است.
لوبیا قرمز حاوی سدیم پائین و پتاسیم بالا است که می‌تواند برای افراد فشارخونی مفید باشد
هر 100 گرم لوبیا پخته 100 میلی‌گرم کلسیم دارد که برای استحکام دندان‌ها و استخوان‌ها مفید است
قند موجود در آن به آرامی وارد جریان خون می‌شود که برای دیابتی‌ ها مفید است.
آنتی‌ اکسیدانی به نام سلنیوم وجود دارد که ضد رادیکال‌های مضر در بدن است و کمبود آن در بدن سبب ضعف ایمنی می‌شود.
لوبیا قرمز حاوی مقدار زیادی فیبر قابل‌حل است که فیبر به حفظ سلامتی سیستم گوارشی کمک بسیاری می‌کند.
یک سیستم گوارشی سالم نیز از ابتلا به دیابت و سرطان روده جلوگیری می‌کند و فیبر قابل‌حل کلسترول و قند خون را پایین می‌آورد.
و لوبیا خشک و هم لوبیا کنسرو شده اثرات خوبی روی سلامتی انسان دارد. لوبیا قرمز حاوی 2 قند رافینوز و استاکیوز است که باعث نفخ می‌شود که برای از بین بردن این حالت می‌توان لوبیا را 5 تا 6 ساعت در آب 50 تا 60 درجه سانتی‌گراد خیس کرد و آب آن را چندین بار عوض کرد.

اکالیپتوس و درمان دیابت

اخیراً یک محقق ایرانی موفق شده است برای اولین بار در ایران با جداسازی ماده موثر گیاه اکالیپتوس، از این عصاره برای کنترل و درمان دیابت بهره ببرد.
وی پس از بررسی 43 گونه مختلف اکالیپتوس، موفق به شناسایی و جداسازی ماده مؤثره این گیاه شده است
طی تحقیقات انجام شده با تزریق عضلانی ماده مؤثره اکالیپتوس به موش‌های مبتلا به دیابت موفق شده است که قند خون آنها را تا حدود 80 درصد کاهش دهد.
طبق این یافته‌ها، اکالیپتوس علاوه بر خاصیت ضدعفونی کنندگی همچون یک آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند.
و در درمان بیماری‌هایی نظیر روماتیسم، برونشیت و آسم‌های مزمن نیز مؤثر است.
این گیاه همچنین دارای خاصیت دور کردن پشه‌های آنوفل (عامل بیماری مالاریا) در مناطق کشت شده است
و به همین دلیل از این گیاه در تهیه پمادهای ضد گزیدگی حشرات نیز استفاده می‌شود.

زرشک و درمان دیابت

زرشک می‌تواند برای درمان چاقی و دیابت موثر واقع شوند.

بربرین، که در ریشه و ساقه بعضی از گیاهان وجود دارد می‌تواند قند خون بیماران دیابتی را کاهش دهد.
حالا دانشمندان با آزمایش روی موش و جوندگان دیگر بدرستی این نظر پی برده‌اند.
دانشمندان بر این باورند که بربرین وزن بدن حیوانات تحت آزمایش را نیز کم کرد یعنی برای درمان چاقی نیز می‌توان از آن استفاده کرد. بربرین از جمله در زرشک وجود دارد که مصرف آن در فرهنگ‌های مختلف از جمله برای درمان اسهال تجویز شده است.

گروهی بین‌المللی تاثیر بربرین را در کاهش قند خون روی موشها آزمایش کردند و متوجه شدند خوردن آن باعث کاهش میزان قند خون، کم شدن چربی‌های موجود در جریان خون و کارکرد بهتر انسولین در بدن می‌شود و وزن بدن حیوان را کم می‌کند.
پرفسور دیوید جیمز می‌گوید: «ما درباره درمان دیابت نوع دوم تحقیق می‌کنیم که علت بروز آن اختلال در کار انسولین است.
ما حالا مدرک علمی داریم که نشان می‌دهد بربرین کمک می‌کند انسولین خیلی بهتر کار کند. بربرین کمک می‌کند انسولین قند خون را کنترل کند.
اما به پاک کردن جریان خون از وجود چربی هم کمک می‌کند و ما تصور می‌کنیم که همین امر باعث می‌شود تا در کاهش وزن بدن هم مؤثر باشد.

 

سرکه و دیابت

محققان می‌گویند نوشیدن مقدار کمی سرکه قبل از خواب، می‌تواند برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد.
در مطالعه محققان در دانشگاه آریزونا معلوم شده است میزان قند خون ناشتای افراد دیابتی، وقتی شب قبل از مقدار کمی سرکه استفاده کرده‌اند، در حد طبیعی قرار گرفته است. قند خون این افراد، با آزمایش‌های قبلی‌ شان، در شرایط کاملاً مشابه، مقایسه شده است.
به گفته این محققان، سرکه می‌تواند با حفظ مقادیر موردنیاز بدن، سطح قند خون را تا حد طبیعی پایین بیاورد.
البته آنها تأکید کرده‌اند، فعلا نمی‌توان از سرکه به‌ عنوان درمان جایگزین خانگی دیابت استفاده کرد.
ضمن این که بیماران باید مراقب باشند که به بهانه استفاده از این نوع خوراکی‌های مؤثر در کنترل میزان قند خون، از رژیم غذایی‌شان و نیز داروهایی که باید استفاده کنند، غافل نشوند.

کنترل و درمان دیابت

ماهی و کنترل و درمان دیابت

مصرف ماهی به میزان دو بار در هفته، خطر ابتلا به عوارض کلیوی را در افراد مبتلا به دیابت برای کنترل دیابت کاهش می‌دهد.
پژوهشگران مرکز تحقیقات پزشکی کمبریج با بررسی 22 هزار نفر از جمله 500 فرد دیابتی تاثیر مصرف ماهی را در پیشگیری از ابتلای آنان به عوارض کلیوی دیابت ارزیابی کردند.
محققان در این بررسی دریافتند، افراد دیابتی که میزان کمی ماهی مصرف می‌کنند.
4 برابر بیمارانی که دو بار در هفته ماهی می‌خورند، به عوارض کلیوی مبتلا می‌شوند.
به عقیده‌ی محققان مواد مغذی و منحصر به فردی که در ماهی وجود دارند، باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها و تنظیم قند خون می‌شود.
بیماری‌های کلیوی از مهمترین عوارض دیابت می‌باشند. به گونه‌ای که دیابت، شایعترین علت نارسایی مزمن کلیه محسوب می‌شود.

۲ نظرات
  1. محمدی می گوید

    من ده سال هست دیابت دارم همیشه سعی من کنم دیابت خودم رو کنترل کنم ولی واقعا کار سختی هست 🙁

    1. مسعود می گوید

      اره پدر منم ۲۰ سال هست دیابت داره واقعا گاهی کنترل و عوارض سخت میشه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.