دیابت و واکسن کرونا ، آنچه که باید حتما دیابتی ها بدانند

آنچه که باید در مورد واکسن کرونا و دیابت بدانید
2 ۶,۳۰۹

دیابت و واکسن کرونا

دیابت و واکسن کرونا – یکی از چیزهایی که باید در مورد بیماری کوید 19 بدانیم این است که این بیماری جدید است و ما هنوز درباره آن در حال جمع آوری اطلاعات و تحقیقات هستیم. با این حال در طی این مدت تحقیقات زیادی صورت گرفته است و اکنون میدانیم که بیماران دیابت به موارد شدیدتر کرونا مبتلا میشوند.
با این حال چنین نیست که کسانی که دیابت دارند بیشتر مستعد بیماری کرونا باشند بلکه اگر مبتلا شوند علائمشان شدیدتر بوده و پیشرفت بیماری در آنها سریعتر است. به نظر میرسد این امر در مورد هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 صادق است. اگر چه چنین به نظر میرسد که عملکرد بدن بیماران دیابت نوع یک بهتر است چرا که این بیماران معمولا سن کمتری نسبت به دیابت نوع دو دارند.

  • دیابت نوع یک اختلالی است که در آن بیشتر سلولهایی که انسولین تولید میکنند، توسط فرایند ایمنی بدن سرکوب شده و از بین رفته اند.
  • دیابت نوع دو اختلالی است که در آن حساسیت سلولها به انسولین کاهش یافته است. در دیابت نوع 2 عوامل محیطی و ژنتیکی نقش دارند. عوامل ژنتیکی به این صورت تاثیر میگذارند که باعث میشوند بنا به دلایلی فرد تمایل بیشتری به خوردن داشته باشد، فعالیت بدنی کمتری داشته باشد و در نتیجه دچار وزن اضافه باشد.

آیا بیماران دیابت بیشتر در خطر عوارض بیماری کرونا (کوید 19 ( COVID-19)) قرار دارند؟

کسانی که دیابت دارند بیشتر از دیگران دچار عوارض ناشی از بیماری کرونا میشوند به همین علت واکسیناسیون این قشر از مردم در مقابل این بیماری حائز اهمیت است.

چرا بیماران دیابتی بیماری کرونایشان ممکن است شدیدتر از دیگران باشد؟

کسانی که دیابت دارند التهاب بیشتری در بدنشان وجود دارد. از این رو در زمان ابتلا به کرونا، این التهاب شدیدتر شده و سریعتر پیش میرود.

دلیل دیگر این پدیده این است که افراددیابتی بیشتر دچار مشکلات گردش خون هستند. بسیاری از این افراد پیش از این مشکل ضعیف بودن گردش خون در پاها، مشکل قلبی یا حتی سکته داشته اند. مشکل ضعیف بودن گردش خون و تشکیل لخته در این بیماران، با ابتلا به کرونا ممکن است بدتر شود.

"<yoastmark

بیماران دیابتی باید مراقب چه علائمی باشند؟

کسانی که دچار بیماری کرونا شده اند طیف گسترده ای از علائم را تجربه کرده اند، برخی علائم بسیار خفیف و برخی بسیار شدید. علائم ظرف دو تا چهارده روز پس از قرار گیری در معرض ویروس بروز میکند. اگر علائم زیر را دارید، به پزشک مراجعه کنید:

  • تب یا لرز
  • سرفه
  • نفس نفس زدن یا تنگی نفس
  • خستگی
  • درد بدن یا عضله
  • سردرد
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی
  • گلودرد
  • آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • اسهال

آیا بیماران دیابت میتوانند واکسن کرونا بزنند؟

بله. در واقع برای بیماران دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 دریافت واکسن کرونا مهمتر از افراد عادی جامعه است چون به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا (سی دی سی) این قشر در خطر بیشتر شدید بودن بیماری کرونا و مرگ ناشی از آن قرار دارند. دکتر رابرت گبی، رئیس علوم و پزشکی انجمن دیابت امریکا (ADA) میگوید: کسانی که دیابت دارند باید به محض در دسترس بودن واکسن، هر چه سریعتر آن را دریافت کنند.

چرا واکسن زدن برای کسانی که دیابت دارند اهمیت بیشتری دارد؟

دیابت و واکسن کرونا – در یک پژوهش که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای امریکا (سی دی سی CDC) در اوایل شیوع بیماری کرونای جدید (کوید 19) انجام داد مشخص شد تقریبا نیمی از افراد زیر 65 سال که در اثر بیماری کوید 19 جان خود را از دست دادند، مبتلا به دیابت بودند.

به همین خاطر خاصیت محافظتی واکسن کرونا برای این قشر از مردم که بیشتر در خطر عوارض کرونا و مرگ نغاشی از آن قرار دارند، حیاتی است. پژوهشی که در دسامبر 2020 در Diabetes Care  منتشر شد نشان میدهد کسانی که دیابت نوع یک یا دو دارند سه برابر دیگران در زمان ابتلا به بیماری کرونا نیاز به بستری پیدا میکنند یا علائم بیماری شان شدید میشود.

دو پژوهش در بریتانیا نیز نتایج مشابهی را نشان داد. در پژوهش سال 2020 که در The Lancet Diabetes & Endocrinology  منتشر شد مشاهده شد کسانی که دیابت نوع یک یا دو داشتند دو تا سه برابر دیگران که دیابت نداشتند در اثر بیماری کرونا در بیمارستان جان خود را از دست دادند. در پژوهش دیگر همین سال که در همین نشریه منتشر شد، چنین مشاهده شد که در افرادی که به دلیل بیماری کرونا در اتاق مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بوده اند، بیماران دیابت نوع یک یا دو بیشتر از دیگران جان خود را از دست دادند.

آیا همه واکسن های کرونا برای بیماران دیابت بی خطر هستند؟

در حال حاضر چند نوع واکسن کرونا در سرتاسر دنیا وجود دارد و در دسترس عموم قرار گرفته است. برخی از آنها نیاز به دو نوبت تزریق وجود دارد تا حداکثر ایمنی حاصل شود و برخی تنها با یک نوبت ایمنی ایجاد میکنند .

فاصله بین دو نوبت واکسن معمولا 21 روز (مانند واکسن فایزر) یا 28 روز (مانند واکسن مدرنا) است. پس از دریافت هر دو نوبت، تا حدود 90 درصد ایمنی در مقابل بیماری کروا حاصل میشود.

تا کنون عوارض جانبی جدی از زدن واکسن کرونا برای بیماران دیابتی گزارش نشده است. هنوز هیچ گزارش مرگ یا نیاز به بستری در اثر زدن واکسن کرونا گزارش نشده است.

توجه داشته باشید اگر علاوه بر دیابت، بیماری دیگری هم دارید یا به تازگی عمل جراحی انجام داده اید، باید در مورد زدن واکسن نظر پزشک خودر ا بپرسید.

زدن واکسن کرونا در افراد دیابتی چه عوارضی ممکن است ایجاد کند؟

به طور کلی شایعترین عارضه ورم، درد و قرمز شدن محل تزریق است. عوارض جانبی شایع دیگر لرز، خستگی، ناخوشی و سردرد هستند. برخی از این عوارض خفیف هستند اما برخی افراد ممکن است واکنش شدیدتری نسبت به آن نشان دهند .

به طور کلی میتوان گفت عوارض این واکسن مشابه واکسن آنفلوانزا است. کسانی که دیابت دارند بهتر است داروهای خود را همراه داشته باشند تا در صورت لزوم استفاده کنند. ممکن است تزریق واکسن کرونا باعث شود قند خونتان بالا برود. هنگامی که محتویات واکسن وارد بدن میشود، واکنش سیستم ایمنی شروع میشود. این فرایند است که باعث میشود عوارض خفیفی را تجربه کنید. به دلیل فعال شدن ایمنی بدن، ممکن است قند بیشتری در خون آزاد شود و این امر میتواند منجر به بالا رفتن قند خون شود. به همین خاطر باید داروهای خود را همراه داشته باشید.

واکسن کرونا از چه چیزی ساخته میشود؟

واکسن های کرونا حاوی هیچ ذره ای از گوشت، تخم مرغ یا هر محصول حیوانی دیگری نیستند، بنابراین کسانی که به این مواد حساسیت دارند نباید نگران باشند.

مکانیسم اثر واکسن، تحریک سیستم ایمنی به تولید پادتن (آنتی بادی) هایی برای مقابله با ویروس کرونا است. بنابراین بدن که به اشتباه تصور میکند مورد هجوم ویروس واقعی قرار گرفته شروع به ساخت پادتن میکند. این پادتنها باعث میشوند در صورتی که بدن بعدا در معرض این ویروس قرار گرفت، کاملا آماده باشد و بتواند از خود محافظت کند و بیمار نشوید.

این واکسن همچنین حاوی موادی است که برای پایدار کردن ترکیب و عملکرد بهتر مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات معمول واکسن کرونا شامل ساکروز (نوعی قند) و نمک است. این ترکیبات به مقدار بسیار بسیار اندک اضافه میشوند و هیچ تاثیری بر بدن ندارند.

 

منبع every day health diabetes UK diabetes
۲ نظرات
  1. مصطفی خوش منظر می گوید

    سلام ممنونم از اطلاع رسانی شما

  2. abbas karam می گوید

    سلام.من دیابت نوع دو دارم در فرودین کرونا مثبت شد علائم خاصی نداشتم نه صرفه نه بدن درد فقط ریه ام زیر ده درصد درگیر شد در واقع زیاد اذیت نشدم الحمدالله خودم با مکملهای دارویی خارجی ویتامین سی و گارلیک تقویت کردم دم نوش بخور جوش شیرین فقط قندم تا ۴۵۰ در دوران کرونا رفت انزیم قلبی آزمایش نرمال بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.