هر آنچه در مورد انسولین باید بدانید
فهرست مطالب
اهمیت انسولین برای بیماران دیابتی
انسولین برای بیماران دیابتی به عنوان داروی اصلی هست در این مقاله به بررسی این دارو می پردازیم.
انسولین هورمونی است که در لوزالمعده که غده ای واقع در پشت معده می باشد ساخته می شود. این هورمون به بدن این امکان را می دهد تا از گلوکز برای انرژی استفاده کند. گلوکز نوعی قند است که در بسیاری از کربوهیدرات ها یافت می شود.
بعد از غذا یا میان وعده ، دستگاه گوارش کربوهیدرات ها را تجزیه کرده و به گلوکز تبدیل می کند. سپس گلوکز از طریق پوشش داخلی روده کوچک به جریان خون شما جذب می شود.
هنگامی که گلوکز در جریان خون باشد، انسولین باعث می شود سلول های سراسر بدن قند را جذب کرده و از آن برای انرژی استفاده کنند.
همچنین انسولین به تعادل سطح گلوکز خون کمک می کند. وقتی مقدار زیادی گلوکز در جریان خون شما وجود دارد ، انسولین به بدن شما هشدار می دهد که مقدار اضافی آن را در کبد ذخیره کند.
گلوکز ذخیره شده تا زمانی که سطح گلوکز خون شما کاهش یابد مانند بین وعده های غذایی یا زمانی که بدن شما تحت فشار است یا به انرژی اضافی نیاز دارد، آزاد نمی شود.
درک بیماری دیابت
دیابت زمانی اتفاق می افتد که بدن شما از انسولین به درستی استفاده نکند یا انسولین کافی تولید نکند. دیابت دو نوع اصلی دارد: نوع 1 و نوع 2.
دیابت نوع 1: نوعی بیماری خود ایمنی است. اینها بیماری هایی هستند که باعث حمله بدن به خود می شوند. اگر دیابت نوع 1 دارید ، بدن شما نمی تواند انسولین تولید کند. این مشکل به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن تمام سلولهای تولید کننده انسولین در لوزالمعده را از بین برده است.
این بیماری بیشتر در جوانان تشخیص داده می شود، اگرچه ممکن است در بزرگسالی نیز بروز کند.
دیابت نوع 2: بدن شما در برابر اثرات انسولین مقاوم شده است. این بدان معنی است که بدن شما برای دریافت اثرات مشابه به انسولین بیشتری نیاز دارد. بنابراین ،بدن شما انسولین بیش از حد تولید می کند تا سطح گلوکز خون را در حد طبیعی نگه دارد.
با این حال ، پس از سالها تولید بیش از حد ، سلولهای تولید کننده انسولین در لوزالمعده شما می سوزند. دیابت نوع 2 در هر سنی افراد را تحت تأثیر قرار می دهد، اما به طور معمول در اواخر زندگی ایجاد می شود.
انسولین به عنوان درمان دیابت
انسولین برای دیابتی، تزریق انسولین می تواند به درمان هر دو نوع دیابت کمک کند. انسولین تزریق شده به عنوان جایگزین یا مکمل انسولین بدن شما عمل می کند. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 نمی توانند انسولین تولید کنند ، بنابراین برای کنترل سطح گلوکز خون خود باید انسولین تزریق کنند.
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند با تغییر سبک زندگی و داروهای خوراکی سطح گلوکز خون خود را کنترل کنند. با این حال ، اگر این روش های درمانی در کنترل سطح گلوکز کمک کننده نباشند.
ممکن است افراد مبتلا، برای کنترل سطح گلوکز خون خود نیز به انسولین نیاز داشته باشند.
انواع درمان ها با انسولین
انواع انسولین همان اثر را دارند. آنها از افزایش و کاهش طبیعی سطح انسولین در بدن در طول روز جلوگیری می کنند. ترکیبات انواع مختلف انسولین بر سرعت و مدت کار آنها تأثیر می گذارد.
انسولین با اثر سریع
این نوع انسولین تقریباً 15 دقیقه پس از تزریق شروع به کار می کند. اثرات آن می تواند بین سه تا چهار ساعت طول بکشد. این نوع انسولین اغلب قبل از غذا استفاده می شود.
انسولین با اثر کوتاه
این انسولین را قبل از غذا تزریق می کنید. 30 تا 60 دقیقه پس از تزریق شروع به کار می کند و اثر آن پنج تا هشت ساعت طول می کشد.
انسولین با اثر متوسط
این نوع انسولین پس از تزریق یک تا دو ساعت شروع به کار می کند و اثرات آن ممکن است 14 تا 16 ساعت طول بکشد.
انسولین با اثر طولانی مدت
این انسولین ممکن است تا حدود دو ساعت پس از تزریق شروع به کار کند. اثرات آن می تواند تا 24 ساعت یا بیشتر ادامه یابد.
تجویز و دوز مصرفی
نمی توانید انسولین را از طریق دهان مصرف کنید. باید آن را با یک سرنگ ، قلم انسولین یا پمپ انسولین تزریق کنید.
نوع تزریق انسولین که استفاده می کنید براساس اولویت شخصی ، نیازهای بهداشتی و پوشش بیمه ای شما متغیر خواهد بود.
پزشک یا مربی دیابت به شما نشان می دهد که چگونه آمپول را به خودتان تزریق کنید. شما می توانید انسولین را به قسمت های مختلف بدن تزریق کنید:
- ران
- باسن
- بازوهای بالایی
- شکم
در فاصله دو اینچ از شکم انسولین تزریق نکنید زیرا بدن شما نیز آن را جذب نمی کند. باید محل تزریق را تغییر دهید تا از ضخیم شدن پوست در اثر قرار گرفتن مداوم در انسولین جلوگیری شود.
مصرف انسولین با توجه به سطح گلوکز خون و اهداف مدیریت دیابت در افراد متفاوت است. ممکن است پزشک برای شما تجویز کند تا 60 دقیقه قبل از غذا یا درست قبل از غذا انسولین دریافت کنید. میزان انسولین مورد نیاز روزانه شما به عواملی مانند رژیم غذایی ، میزان فعالیت بدنی و شدت دیابت بستگی دارد.
بعضی از افراد فقط به یک بار تزریق انسولین در روز نیاز دارند. دیگر افراد به سه یا چهار نوبت دریافت نیاز دارند.
همچنین ممکن است پزشک از انسولین با اثر سریع و انسولین با اثر طولانی مدت استفاده کند.
واکنش های انسولین در بیماران دیابتی
هیپوگلیسمی یا سطح گلوکز خون که خیلی کم است ، گاهی اوقات هنگام مصرف انسولین اتفاق می افتد. این مورد واکنش انسولین نامیده می شود.
اگر بیش از حد ورزش می کنید یا به اندازه کافی غذا نمی خورید ، سطح گلوکز شما بسیار پایین می آید و باعث واکنش انسولین می شود. شما باید انسولینی را که به بدن خود می دهید با غذا یا کالری متعادل کنید. علائم واکنش های انسولین عبارتند از:
- خستگی
- ناتوانی در صحبت کردن
- تعریق
- گیجی
- از دست دادن هوشیاری
- تشنج
- انقباض عضله
- پوست رنگ پریده
- درمان | رفتار
برای جلوگیری از تأثیر واکنش انسولین ، حداقل 15 گرم یک کربوهیدرات سریع اثر را همیشه همراه داشته باشید. این دوز تقریباً برابر با هر یک از موارد زیر است:
- 1/2 فنجان نوشابه غیر رژیمی
- 1/2 فنجان آب میوه
- 5 آب نبات نجات دهنده زندگی
- 2 قاشق غذاخوری کشمش
بیشتر بدانید: درمان زخم ها و عفونت های پای دیابتی
همچنین از پزشک خود در مورد قلم مخصوصی بنام قلم گلوکاگون سوال کنید. این مورد می تواند به حل واکنش انسولین کمک کند.
بیماران دیابتی با دکتر خود مشورت کنند
به طور مناسب ، انسولین برای دیابتی به شما کمک می کند تا سطح گلوکز خون را در یک حد سالم نگه دارید. سطح سالم گلوکز در خون به کاهش ریسک عوارض دیابت مانند نابینایی و از دست دادن اندام کمک می کند.
در صورت ابتلا به دیابت این موضوع بسیار حایز اهمیت است که سطح گلوکز خون خود را به طور مرتب کنترل نمایید.
همچنین برای جلوگیری از افزایش بیش از حد سطح گلوکز خون، باید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید و با پزشک خود در مورد راه های موثرتر کردن درمان با انسولین صحبت کنید.
در مورد انسولین برای دیابتی سئوالات خودتون کامنت کنید.