آیا بیماران دیابتی می توانند قهوه بنوشند؟
دیابت و قهوه
سئوالی که اکثر بیماران دیابتی دارند این است که : آیا بیماران دیابتی می توانند قهوه بنوشند؟ در ادامه رابطه بیماران دیابتی و قهوه می پردازیم
تازه ترین مطالعات در مورد رابطه دیابت و قهوه
مطالعات نشان میدهد نوشیدن چندین فنجان قهوه در روز به متابولیسم قند در بدن کمک میکند.
محققان هلندی اخیراً دریافتهاند نوشیدن یک فنجان قهوه یا بیشتر که میلیونها نفر به هنگام برخاستن از خواب صبحها مینوشند، ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
دانشمندان در آمستردام در مورد بیماران رابطه دیابتی و قهوه میگویند: ترکیبات موجود در قهوه به سوخت و ساز قند در بدن کمک میکند. از این رو موجب کاهش خطر دیابت میشود که 130 میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.
طبق گفته “روب وان دام” از دانشگاه آمستردام، این اولین مطالعه و پژوهشی است که نشان میدهد قهوه میتواند برای دیابت نوع دوم مفید باشد.
فرقی نمیکند قهوه به صورت کاپوچینو، اسپرسو یا نسکافه باشد.
قهوه حاوی موادمعدنی است مانند منیزیم، پتاسیم و دیگر مواد مغذی که فواید درمانی فراوانی دارند.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی برای دیابتی ها
وی و همکارانش نمیدانند کدام یک از ترکیبات قهوه مؤثر هستند یا این ترکیبات چگونه علیه دیابت فعالیت میکنند.
اما وقتی مصرف قهوه را با خطر دیابت بزرگسالان (نوع دوم) بررسی کردند، دریافتند هر قدر افراد، بیشتر قهوه مینوشند، خطر ابتلا آنها به بیماری دیابت کمتر است.
افرادی که 7 فنجان یا بیشتر در روز قهوه مینوشیدند 50 درصد کمتر احتمال داشت به دیابت مبتلا شوند.
نوشیدن چندین فنجان کمتر، تأثیر کمتری داشت. برای اکثر افراد بد نیست که مقدار متعادلی قهوه بنوشند.
اما این یافته جدید باید با مطالعات و پژوهشهای دیگر تأیید شود و صرفاً رسیدن به این یافته جدید به این معنی نیست که افراد باید مقدار زیادی قهوه در روز بنوشند. بیماران دیابتی و قهوه طبق گفته وی مطالعات نشان دادهاند که افراط در نوشیدن قهوه میتواند میزان کلسترول و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد یا فرد را نسبت به بیماریهای استخوان آسیب پذیرتر و حساس تر کند.