شیر مادر و دیابت کودکی
شیر مادر و دیابت کودکی
در مورد شیر مادر و دیابت کودکی تازه ترین تحقیقات اخیر نشان داده است که دیابت جوانی در کودکانی که در شش ماه اول زندگی خود شیر گاو مصرف کردهاند، بیشتر رخ میدهد. وقتی که میکروبی وارد جریان خون میشود.
سیستم ایمنی بدن پروتئین هایی بنام آنتیبادی میسازد که به این میکروب میچسبند و آن را از بین میبرند. به همین دلیل سیستم ایمنی بدن بر علیه تمام پروتئین هایی که وارد گردش خون میشوند، آنتیبادی میسازد.
در بدن افراد بزرگسال بر علیه پروتئینهای موجود در غذا، آنتیبادی تولید نمیشود.
زیرا ساختمان رودهی آنها کامل شده و نمیگذارد پروتئین های کامل موجود در غذا وارد خون شوند.
ولی در ماههای اول زندگی، به دلیل عدم تکامل ساختمان رودهی نوزاد، سوراخهایی در آن وجود دارد که پروتئین های غذا میتوانند از آنها عبور کرده و وارد خون میشوند.
نتایج تحقیقات جدید
محققین نشان دادهاند که شیر گاو حاوی انسولین است، ولی کاملاً شبیه انسولین انسان نیست.
بنابراین وقتی نوزاد در سه ماهه اول زندگی از شیرگاو استفاده کند، انسولین گاوی وارد جریان خونش شده و در آنهایی که مستعد ابتلا به دیابت هستند باعث تولید آنتی بادی هایی میشود. این آنتی بادی ها به سلولهای بتالوزالمعده ( تولید کننده انسولین) حمله میکنند و آنها را از بین میبرند. در نتیجه باعث فقدان انسولین و بروز دیابت میشوند.
نوزادانی که در جریان خونشان بر علیه انسولین شیر گاو، آنتیبادی وجود دارد، خیلی بیشتر دچار دیابت میشوند.
مادران شیرده باید به نکات زیر توجّه کنند
- اگر دیابت در خانواده شما ارثی است، بایستی سعی کنید به نوزاد خود شیر گاو ندهید و با شیر خودتان او را تغذیه کنید.
- میزان شیوع دیابت در نوزادانی که دارای زمینه ارثی ابتلا به دیابت جوانی هستند
از شیر گاو هم استفاده میکنند خیلی بیشتر از آنهایی است که شیر مادرشان را میخورند. حتی در بین نوزاد حیوانات نیز چنین مسئلهای مشاهده میشود.