مکمل های غذایی برای دیابتی ها
فهرست مطالب
گیاهان دارویی و مکمل های غذایی برای دیابتی ها
مکمل های غذایی برای دیابتی ها – دیابت نوع 2 قبلاً دیابت بزرگسالان نامیده می شد ، اما در حال حاضر شیوع آن در کودکان رو به افزایش است . این شکل از دیابت زمانی ایجاد می شود که بدن ، یا در برابر انسولین مقاومت می کند یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند و باعث عدم تعادل سطح گلوکز خون می شود.
هیچ درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد. با این حال ، بسیاری از افراد با رژیم و ورزش قادر به کنترل سطح گلوکز خون خود هستند. در غیر این صورت ، پزشک می تواند داروهایی را تجویز کند که سطح قند خون را کنترل کنند. برخی از این داروها عبارتند از:
- انسولین درمانی
- متفورمین (گلوکوفاژ ، گلومزا ، … )
- سولفونیل اوره ها
- مگلیتینیدها
بیشتر بدانید: گیاهان دارویی برای کنترل و درمان دیابت
رژیم غذایی سالم ، فعالیت بدنی و حفظ وزن سالم اولین و گاه مهمترین قسمت درمان دیابت است. با این حال ، وقتی این موارد برای کنترل قند خون، کافی نیستند ، پزشک ممکن است تصمیم به تجویز دارو بگیرد
در کنار این روش های درمانی ، افراد دیابتی گیاهان و مکمل های زیادی را برای بهبود دیابت خود امتحان میکنند. این درمان های جایگزین قرار است به کنترل سطح قند خون ، کاهش مقاومت به انسولین و جلوگیری از عوارض مربوط به دیابت کمک کنند.
برخی از مکمل ها در مطالعات حیوانی نوید بخش بوده اند. با این حال ، در حال حاضر فقط شواهد محدودی وجود دارد که نشان دهد آنها از مزایای مذکور، در انسان نیز برخوردار هستند.
استفاده از مکمل های غذایی برای درمان دیابت
همیشه بهتر است اجازه دهید غذاهایی که می خورید ، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را تأمین کنند. با این حال ، هر روز تعداد بیشتری از افراد به داروهای جایگزین و مکمل ها روی می آورند. در واقع ، طبق اعلام انجمن دیابت آمریکا ، دیابتی ها بیشتر از افراد فاقد این بیماری از مکمل ها استفاده می کنند.
از مکمل ها نباید بعنوان جایگزین درمان استاندارد دیابت استفاده کرد. انجام این کار می تواند سلامتی شما را در معرض خطر قرار دهد.
مهم است که قبل از استفاده از هرگونه مکمل با پزشک خود صحبت کنید. برخی از این محصولات می توانند در سایر درمان ها و داروها تداخل ایجاد کنند. طبیعی بودن یک محصول به معنای بی خطر بودن استفاده از آن نیست.
تعدادی از مکمل ها به عنوان درمان های کمکی دیابت نویدبخش هستند:
دارچین
طب چینی صدها سال است که از دارچین برای اهداف دارویی استفاده می کند. مطالعات زیادی برای تعیین اثر دارچین بر سطح گلوکز خئن انجام شده است. یک مطالعه معتبر در سال 2011 نشان داده است که دارچین ، چه به صورت کامل و یا عصاره ، به کاهش سطح قند خون ناشتا کمک می کند. مطالعات بیشتری در حال انجام است ، اما دارچین برای کمک به درمان دیابت، امیدوار کننده است
اسید آلفا-لیپوئیک
آلفا لیپوئیک اسید (ALA) یک آنتی اکسیدان قوی است. که در غذا هایی مانند:
- اسفناج
- کلم بروکلی
- سیب زمینی
وجود دارد.
ALA ممکن است آسیب عصبی مربوط به دیابت (نوروپاتی دیابتی) را کاهش دهد. برخی مطالعات استفاده از این مکمل برای نوروپاتی را پشتیبانی می کنند.
همچنین برخی مطالعات نشان داده که ممکن است:
- استرس اکسیداتیو را کاهش دهد
- سطح قند خون ناشتا را کاهش دهد
- مقاومت به انسولین را کاهش دهد
با این حال ، تحقیقات بیشتری لازم است. علاوه بر این ، ALA باید با احتیاط مصرف شود ، زیرا ممکن است سطح قند خون را به سطوح خطرناکی کاهش دهد.
بیشتر بدانید: مواد غذایی مفید برای مبتلایان به بیماری دیابت
چای سبز
چای سبز حاوی پلی فنول ها ( گروهی از آنتی اکسیدان ها) است.
آنتی اکسیدان اصلی موجود در چای سبز به عنوان اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) شناخته می شود. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که EGCG ممکن است دارای مزایای سلامتی زیادی باشد از جمله:
- کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی
- پیشگیری از دیابت نوع 2
- بهبود کنترل گلوکز
- فعالیت بهتر انسولین
مطالعات انجام شده روی بیماران دیابتی فواید سلامتی را نشان نداده است. با این حال ، چای سبز به طور کلی بی خطر تلقی می شود.
منیزیم
منیزیم یک ماده مغذی ضروری است که به تنظیم فشار خون کمک می کند. منابع منیزیم عبارتند از:
- غلات کامل
- آجیل
- سبزیجات برگ سبز
یک متاآنالیز در سال 2011 درمورد ارتباط منیزیم و دیابت، نشان داد افرادی که سطح منیزیم کمی دارند احتمال بیشتری دارد که به دیابت مبتلا شوند. مصرف یک رژیم غذایی غنی از منیزیم ریزمغذی های سالم را تأمین می کند و بدون خطر است. منیزیم همچنین حساسیت به انسولین را تنظیم می کند. رژیم غذایی با منیزیم بالا همچنین میتواند خطر دیابت را کاهش دهد. محققان ارتباطی را بین مصرف بیشتر منیزیم ،و کاهش مقاومت به انسولین و دیابت کشف کرده اند.
استفاده از مکمل های حاوی منیزیم ممکن است حساسیت به انسولین را در بیماران دیابتی بهبود بخشد، اما مصرف مکمل ها تا زمانی که مطالعات بالینی نتوانند اثربخشی آن را ثابت کنند ، توصیه نمی شود
آلوئه ورا
در دو کارآزمایی بالینی ، محققان دریافتند شرکت کنندگانی که به مدت شش هفته آلوئه ورا مصرف می کردند ، قند خون ناشتا را کاهش داده بودند. این آزمایشات شامل استفاده طولانی مدت از آلوئه ورا بود. اما نگرانی هایی در مورد تأثیر آلوئه ورای خوراکی از جمله اثر ملین آن ، وجود دارد
سیر
سیر،یک مکمل محبوب است. اما تحقیقات زیادی در مورد تأثیرات آن در افراد دیابتی موجود نیست. آزمایشات بالینی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که از سیر استفاده می کنند ، تغییری در قند خون یا سطح انسولین نشان نداد. هرچند، برخی آزمایشات بالینی نشان داد که سیر سطح کلسترول کل و فشار خون را کاهش می دهد.
جینسینگ ( عشقه )
جینسینگ یک مکمل گیاهی قدرتمند است که با چندین دارو به خصوص وارفارین تداخل دارد. وارفارین، دارویی است که پزشکان به عنوان داروی رقیق کننده خون تجویز می کنند. طبق نظر NCCIH ، در حال حاضر، هیچ تحقیقی از مصرف جینسینگ پشتیبانی نمی کند.
احتیاطات لازم در مورد استفاده از مکمل ها
پژوهشگران، به ندرت در مورد مکمل ها، تحقیق میکنند و بنابراین ، ایمنی و اثر بخشی مکمل ها به طور کلی ناشناخته است. مکمل ها ممکن است حاوی آنچه که برچسب می گوید نباشند و ممکن است عوارض جانبی ناشناخته ای داشته باشند.
مکمل ها می توانند بر روی داروهای مورد استفاده ی فرد تأثیر منفی بگذارند. همچنین ممکن است باعث حالت تهوع و احساس ناخوشی در فرد شوند. قبل از شروع مصرف هرگونه مکمل ، فرد همیشه باید احتیاط کرده و با پزشک صحبت کند.
انجمن دیابت آمریکا (ADA) ، در بیانیه استاندارد مراقبت پزشکی در سال 2017 در مورد دیابت ، مواضع زیر را اتخاذ کرد:
- هیچ مدرکی وجود ندارد که مصرف مکمل ها یا ویتامین ها به نفع آن دسته از مبتلایانی به دیابت باشد، که کمبود ویتامین ندارند.
- مصرف طولانی مدت مکمل های ویتامین C ، ویتامین E و کاروتن ممکن است خطراتی بدنبال داشته باشد.
- هیچ مدرکی دال بر مفید بودن مکمل های EPA و DHA برای بیماری های عروقی در افراد مبتلا به دیابت، وجود ندارد در عوض ، خوردن غذاهای غنی از این اسیدهای چرب می تواند در درمان بیماری های قلبی عروقی ، که یک بیماری همراه با دیابت است، مفید باشد
- شواهد کافی مبنی بر اثز بخشی مکمل هایی مانند ویتامین D ، کروم ، منیزیم یا دارچین در درمان دیابت وجود ندارد.