گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی

همه چیز در مورد گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی

گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی همه چیز در مورد گلی بن کلامید برای دیابت
0 ۲,۵۸۹

در این مقاله به بررسی گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی می پردازیم.

همه چیز در مورد گلی بن کلامید برای دیابت

اولین وعده غذایی اصلی روز (معمولاً صبحانه) را با گلی بن کلامید آغاز یا درست بعد از صبحانه آن را میل کنید.
به یاد داشته باشید که باید هرگونه برنامه ای که در مورد رژیم غذایی و ورزش کردن داشتید را ادامه دهید.
عوارض جانبی رایج شامل ناراحتی معده و قند خون پایین (هیپوگلیسمی) است.
مطمئن شوید که نسبت به چگونگی علائم قند خون پایین آگاهی دارید. این موارد شامل احساس لرز یا اضطراب ، تعریق ، رنگ پریدگی ، احساس گرسنگی ، احساس تپش قلب و احساس سرگیجه می شود.

در مورد گلی بن کلامید بیشتر بدانیم

نوع دارو: یک داروی آنتی بیوتیک سولفونیل اوره
برای دیابت: نوع 2 استفاده می شود
نام: در امریکا Glyburide  نیز نامیده می شود؛ Amglidia®
به صورت قرص: داروی مایع خوراکی موجود است.

انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در بدن ، در لوزالمعده تولید می شود و به کنترل سطح قند (گلوکز) در خون شما کمک می کند.
اگر بدن شما به اندازه کافی انسولین تولید نکند یا در صورت عدم استفاده از انسولین تولید شده، نتیجه این وضعیت به نام دیابت قندی ( diabetes mellitus) خواهد بود.

گلی بن کلامید و دیابت نوع دو

افراد مبتلا به دیابت برای کنترل میزان قند خونشان به درمان نیاز دارند. این امر به این دلیل است که کنترل خوب سطح قند خون ، خطر عوارض را بعداً کاهش می دهد.

برخی از افراد می توانند با ایجاد تغییر در مواد غذایی که می خورند قند موجود در خون خود را کنترل کنند ، اما برای سایر افراد ، داروهایی مانند گلی بن کلامید در کنار تغییرات رژیم غذایی تجویز می شود.

گلی بن کلامید با افزایش مقدار انسولینی که لوزالمعده شما تولید می کند ، کار می کند که به کاهش مقدار قند خون کمک می کند.

قبل از مصرف گلی بن کلامید

بعضی از داروها برای افرادی که شرایط خاصی دارند مناسب نیستند و بعضی اوقات در صورت مراقبت بیشتر از دارو ممکن است از دارو استفاده شود. به همین دلایل ، قبل از شروع مصرف گلی بن کلامید، دانستن موارد ذیل توسط پزشک حایز اهمیت است:

  • اگر باردار هستید ، و در آینده برای تولد نوزادتان و یا شیردهی تلاش کنید.
  • اگر در نحوه عملکرد کبد و یا کلیه های خود با مشکلی مواجه هستید.
  • اگر به شما گفته شده است دچار نقص پورفیری یا 6-فسفات دهیدروژناز گلوکز (G6PD) هستید ( این موارد اختلالات نادر وراثتی هستند. )
  • اگر داروهای دیگری مصرف می کنید که شامل داروهایی می شود که شما می توانید بدون نسخه و همچنین داروهای گیاهی و مکمل خریداری کرده باشید.
  • اگر تاکنون واکنش آلرژیک به یک دارو داشته اید.

نحوه مصرف گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی

  1. قبل از شروع درمان ، جزوه اطلاعات چاپی سازنده را از داخل بسته بخوانید. این جزئیات به شما درمورد گلیبن کلامید اطلاعات بیشتری می دهد و لیستی کامل از عوارض جانبی که ممکن است بعد از مصرف آنها را تجربه کنید در اختیار شما قرار می دهد.
  2. دقیقاً طبق تجویز پزشک گلی بن کلامید را مصرف کنید. مقدارمعمول برای شروع جهت بزرگسالان روزانه 5 میلی گرم است. این دارو به عنوان یک دوز واحد که باید صبحانه یا بلافاصله پس از آن مصرف شود ، تجویز می شود.
  3. دوز برای کودکان بسته به وزن بدن آنها متفاوت است و ممکن است بیش از یک بار در روز مورد نیاز باشد. به دقت دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید.
  4. اگر به شما (یا فرزندتان) داروی مایع خوراکی داده شده است ، مراقب باشید با استفاده از سرنگ خوراکی و آداپتور ارائه شده ، مقدار مورد نظر را اندازه گیری کنید. دستورالعمل چاپ شده در جزوه سازنده را دنبال کنید.
  5. اگر داروی مایع خوراکی را به کودک می دهید ، این کار باید حدود 15 دقیقه قبل از شیر دادن باشد.
  6. اگر یک وعده مصرفی را فراموش کردید ، آن را همراه وعده غذایی بعدی مصرف کنید و اگر تا روز بعد آن را به خاطر نیاوردید دوز فراموش شده را رد کنید. در همان روز دو دوز مصرف نکنید تا دوز فراموش شده را جبران کنید.

توصیه های مهم برای دیابتی ها

  • مهم است که ویزیت های منظم پزشک و کلینیک خود را حفظ کنید.
    در واقع بدین ترتیب است که می توانید روند پیشرفت خود را کنترل کنید. شما به معاینات منظم با کلینیک چشم و کلینیک پا و همچنین با پزشک و کلینیک دیابت نیاز خواهید داشت.
  • پزشک شما ممکن است توصیه کند که به طور مرتب قند (گلوکز) خون خود را آزمایش کنید تا اطمینان حاصل شود که دیابت شما کنترل می شود. پزشک یا پرستار دیابت به شما نشان می دهد که چگونه این کار را انجام دهید.
  • اگر در مورد تغییر رژیم غذایی ، سیگار نکشیدن یا ورزش منظم از طرف پزشک به شما توصیه ای ارائه می شود از آنها پیروی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که اگر قند خون خیلی پایین بیاید چه احساسی خواهید داشت.
    این مورد با نام هیپوگلیسمی یا “هایپو” شناخته می شود.
    اولین علائم هیپوگلیسمی احساس لرز یا اضطراب ، تعریق ، کم رنگ شدن پوست، احساس گرسنگی ، احساس اینکه قلب شما تپش دارد (تپش قلب) و احساس سرگیجه ظاهر می شود.
  • اگر این اتفاق افتاد ، چیزی حاوی قند ، مانند قرص دکستروز ، یا شیرینی یا نوشیدنی های شیرین (غیر رژیم غذایی) بخورید و سپس یک میان وعده مانند ساندویچ یا موز میل کنید.
  • قند خون پایین (هیپوگلیسمی) در صورت عدم وجود یک وعده غذایی ، اگر بیشتر از حد معمول ورزش کنید ، اگر بیمار هستید ، یا اگر مشروبات الکلی می نوشید ، می تواند رخ دهد.
  • الکل مصرف نکنید، زیرا این امر می تواند در کنترل قند خون شما تأثیر بگذارد. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر در مورد این موضوع از پزشک خود سوال کنید.

هفت توصیه مهم به دیابتی ها

  1. اگر راننده هستید باید مراقبت ویژه ای داشته باشید، زیرا در صورت عدم کنترل دیابت ، ممکن است توانایی تمرکز شما تحت تأثیر قرار گیرد. ممکن است به شما توصیه شود قبل از سفر میزان قند خون خود را تست کنید و در سفرهای طولانی یک میان وعده میل کنید.
  2. در انگلستان در صورت تجربه قسمتی از هیپوگلیسمی شدید یا تجربه “هایپو” در هنگام رانندگی ، رانندگان باید مراتب را به آژانس صدور مجوز رانندگان و وسایل نقلیه (DVLA) اطلاع دهند.
    از پزشک خود مشاوره بگیرید. رانندگان سایر کشورها باید با آژانس مجاز صدور مجوز وسیله نقلیه تماس بگیرند.
  3. اگر به طور غیرمعمول تشنه هستید ، بیشتر از حد معمول ادرار دارید یا احساس خستگی شدید می کنید، باید مرابت را به پزشک خود اطلاع دهید.
    این موارد نشانه هایی است که در خون شما قند زیادی وجود دارد و ممکن است درمان شما به تغییر نیاز داشته باشد.
  4. قبل از انجام هرگونه تمرین جسمی جدید ، با پزشک خود مشورت کنید ، زیرا این کار روی میزان قند خون شما تأثیر گذاشته و ممکن است لازم باشد مرتباً سطح خون خود را بررسی کنید.
  5. اگر در حال عمل جراحی یا معالجه دندانپزشکی هستید ، باید به فردی که درمان را ارائه می دهد بگویید که به دیابت مبتلا هستید و لیستی از داروهایی که مصرف می کنید را به آنها بگویید.
  6. اگر دارویی خریداری می کنید، همیشه با یک داروساز مشورت کنید که داروی مربوطه برای مصرف شما مناسب باشند.
  7. درمان دیابت معمولاً مادام العمر است. قرص های خود را مصرف کنید مگر اینکه پزشک به شما توصیه دیگری داشته باشد.

آیا گلی بن کلامید می تواند عوارضی برای دیابتی ها داشته باشد؟

در کنار اثرات مفید دارویی، اکثر داروها می توانند عوارض جانبی ناخواسته ای را ایجاد کنند ، هر چند همه افراد آنها را تجربه نمی کنند. در جدول زیر برخی از متداول ترین موارد مرتبط با گلی بن کلامید ارائه شده است.

لیست کاملی را در جزوه اطلاعات تولید کننده که با همراه با داروی شما ارائه می شود، مشاهده خواهید کرد. اثرات ناخواسته اغلب با تطابق بدن شما به داروی جدید بهبود می یابد ، اما اگر هر یک از موارد زیر ادامه پیدا کند یا مشکل ساز شود پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید.

عوارض جانبی شایع گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی

اگر بیماران دیابتی دچار این مشکلات شدن چه کاری باید انجام دهند؟

احساس بیماری (تهوع) یا بیمار بودن (استفراغ) غذاهای ساده مصرف کنید –  از وعده های غذایی زیاد یا پر ادویه پرهیز کنید
مدفوع سخت که دفع آن دشوار است (یبوست) یک رژیم غذایی متعادل بخورید و آب زیادی بنوشید
مدفوع شل و آبکی (اسهال) برای جایگزینی مایعات از دست رفته مقدار زیادی آب بنوشید
علائم قند خون پایین (گلوکز): احساس لرز یا اضطراب ، تعریق ، کم رنگ شدن ظاهر ، احساس گرسنگی ، احساس اینکه قلب شما تپش دارد (تپش قلب) ، احساس سرگیجه می توانید مواد حاوی قند مانند بیسکویت شیرین یا نوشیدنی قندی بخورید (نه رژیمی) و سپس یک میان وعده مانند ساندویچ را میل کنید. در صورت مشاهده این علائم پزشک خود را مطلع سازید
افزایش وزن در صورت بروز این مشکل ، به پزشک خود اطلاع دهید

 

 

 

همه چیز در مورد گلی بن کلامید برای دیابت

نحوه نگهداری گلی بن کلامید

تمام داروها را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
در جای خشک و خنک و دور از گرما و نور مستقیم نگهداری کنید.

داروی مایع خوراکی نباید بیش از 30 روز پس از اولین بار استفاده شود. این پیشنهاد خوبی است که تاریخی را که برای اولین بار بطری را باز کردید، روی برچسب بنویسید.

اطلاعات مهم در مورد تمام داروها

  1. هرگز بیش از دوز تجویز شده مصرف نکنید. اگر گمان می کنید که شما یا شخص دیگری ممکن است بیش از حد از این دارو استفاده کرده باشد ، به بخش حوادث و اورژانس بیمارستان نزدیک خود بروید. ظرف را با خود ببرید ، حتی اگر خالی باشد.
  2. داروی تجویز شده برای شما مناسب است. هرگز آن را به افراد دیگر پیشنهاد ندهید، حتی اگر شرایط آنها مانند وضعیت شما باشد.
  3. از مصرف داروهای قدیمی و یا ناخواسته خودداری کنید. آنها را به داروخانه محلی خود ببرید که آنها ترتیب برای دور انداختن داروها اقدام می کنند.
  4. در صورت وجود هر گونه سوال در خصوص این دارو آن را از داروساز خود بپرسید.
  5. گلی بن کلامید برای بیماران دیابتی

تذکر: صرفا این مقاله با هدف آموزش به بیماران دیابتی توسط تحریریه منتشر شده و هیچ گونه تاییدی در جهت استفاده بیماران دیابتی نیست، به همین جهت در صورت تمایل به مصرف، حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

منبع Patient
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.